Nes kunstforening

Program vår 2014

Program vår 2014

Godt jubileumsår 2014!

Nes kunstforening ønsker velkommen til vårens program. Fordi det i år er 200-årsjubileum for grunnloven vår, markerer vi det med et foredrag torsdag 20. mars i Kulturkafeen.

Hit kommer professor Øyvind Østerud fra Universitetet i Oslo og skal snakke om: Norge 1814 og 2014, statlig selvstendighet da og nå? Øyvind Østerud fagområder er bl.a. styreformer, statlig suverenitet og nasjonale og internasjonale maktforhold. Dette kommer til å bli et interessant og spennende foredrag i vårt jubileumsår.

Lørdag 1. februar til 9. februar har vi vernissasje med Inger Sitter. Sitter står i dag blant Norges fremste billedkunstnere. Som en av våre tidligste modernister, har hun vært med på å flytte grenser for det moderne kunstbegrepet her til lands. Inger Sitter er kjent for store monumentale utsmykninger. I tillegg til arbeidene i store formater, har hun også vært en produktiv grafiker. Denne grafikken er en viktig del av hennes kunstneriske verk. Det vil også bli vist to filmer under vernissasjen, én laget av Carl Nesjar fra 1960-tallet, og et portrettintervju med Inger Sitter laget av Morten Krogvold. Vi har gleden av å invitere til utstillingsåpning med litografier og fremvisning av disse filmene av norsk kunstlivs førstedame!

Årsmøtet avholdes tirsdag 18. mars. Umiddelbart etter årsmøtet vil kunstneren Gunnar H. Gundersen holde et foredrag for oss. Han er professor på Høgskolen Oslo/Akershus ved Institutt for produktdesign. Emnet skal være hemmelig, og blir helt sikkert interessant.
22. mars er det konsert i Kulturkafeen. Dette blir russisk folkemusikk fremført av musikerne Tatiana Fokina og Igor Rybakk. Under dette arrangementet vil det bli servert russisk mat fra kafeen.

I Auli Mølle åpner sommerutstillingen lørdag 24. mai, og den varer fram til og med søndag 1. juni. Dette er en kunsthåndverkutstilling hvor flere sjangre blir presentert. På mølla serverer vi også utmerkede vafler, te og kaffe både inne og ute hvis været tillater det. Utstillingen på Auli Mølle er en salgsutstilling.

Det kan forekomme endringer og tilføyelser i programmet, så følg med i annonseringen i lokalavisen, på kunstforeningens nettside; www.neskunstforening.com eller facebookside; https://www.facebook.com/pages/Nes-kunstforening/105285379556310

Oddbjørg Reset, leder

Velkommen til en kulturell vår!

Nes Kunstforening og Nes Kulturhus ønsker velkommen til åpning av utstilling med billedkunstens ”Grand Old Lady” lørdag 1.februar kl.12.

Inger Sitter er en kvinne med mange fasetter. Hun har hatt viktige offentlige tillitsverv innen kunst- og kulturliv i Norge, vært professor ved Statens Kunstakademi og i stor grad preget utviklingen av det modernistiske uttrykk innen billedkunst her hjemme. Dette også på bakgrunn av en rekke utenlandsopphold der hun har hentet impulser med seg tilbake til det norske kunstmiljøet. Inger Sitter har i mange år arbeidet nonfigurativt, men bak dette uttrykket kan man skimte virkeligheten i form av steiner, fjell, vind og vær. Vi er glade og stolte over å kunne presentere denne utstillingen for kunstforeningens medlemmer og andre interesserte!.

Åpningstider i utstillingsperioden.

Mandag – fredag: 10-19 (betjenes 15-19)
Lørdager: 10-17 (betjenes 12-17)
Søndager: 16-19 (betjenes 16-19)
For ytterligere informasjon om Inger Sitter, se Nes kulturhus’ hjemmesider: www.neskulturhus.no/kultur/1325/Utstilling-Inger-Sitter/

O. Osterud

Litteraturkveld i Kulturkafeen 20.03 kl. 19.00

I forbindelse med 200 års jubileet for grunnloven vil en internasjonalt kjent Nesbu komme og holde foredrag.

Professor Øyvind Østerud, Institutt for statsvitenskap, Universitetet i Oslo, snakker om: Norge 1814 og 2014, statlig selvstendighet da og nå? Øyvind Østerud er opprinnelig fra Årnes. Hans fagområder er bl.a. styreformer, statlig suverenitet og nasjonale og internasjonale maktforhold. Ledet den norske Makt- og demokratiutredningen 1998-2003. Han har doktorgrad fra LSE (London School of Economics) og har vært professor i statsvitenskap ved Universitetet i Oslo siden 1980. Han har publisert mye og noe er absolutt relevant i forbindelse med 200 års jubileet for grunnloven, bl.a. som deltaker i en bok om norsk demokrati fra 1814 som kommer til høsten. Noen av publikasjonene på norsk:
• Globaliseringen og nasjonalstaten, (1999)
• Hva er nasjonalisme?, (1994)
• Statsvitenskap (5. utg. 2014)
• Hva er krig? (2009)

Billettpris: kr. 100,00

Igor Tatiana

Duett: Tatiana Fokina og Igor Rybak 22. mars

Tatiana Fokina – sangerinne (russisk folklore), musiker, pedagog og musikkterapeut.

Tatiana er født og oppvokst i Moskava hvor hun også fikk sin musikkutdannelse. Hun har sunget i Pyatnitsky State Academic Russian Folk Choir og i Moskva Filarmonien samt undervist barn på Fritidssenter.
Tatiana kom til Norge i 1994 og har siden tatt musikkterapeutisk utdannelse i Oslo. I dag jobber Tatiana som pedagog med barn med nedsatt funksjonsevne. Hun er også musikkterapeut ved Dissimilis kultur-og-kompetanse senter i Bærum.
Igor Rybak – fiolinist, musiker, pedagog, komponist og dirigent.
Igor er fra Hviterussland hvor han spilte i Hviterussisk kammerorkester i 10 år. I år 1990 kommet han til Norge og spilte i Opera -orkesteret i 8 år. I dag underviser Igor i fiolinspilling og har mange elever. Han skriver også musikk og er dirigent for sitt eget ungdomsorkester «Vivaldi». Igor holder også konserter verden rundt.

Tatiana og Igor spiller og synger de russiske sanger, russisk folklore, romanser og sanger av russiske sigøynere. De har flere ganger vært diplomanter av festival «Russisk sang» i Moskva.

Alf Prøysen, gitar

Alf Prøysen 100 år

Bli med på tur til Prøysenshuset lørdag 11. oktober. Der venter omvisning i det nye Prøysenhuset og Prøysenstua, foredrag om livet i Præstvegen og felles lunsj i Kafé Julie. Vi beregner hjemreise kl. 15.00.

Buss fra Årnes stasjon kl. 10.00. Bussen stopper også på Vormsund bussholdeplass (kl. 10.15) og ved Joker ’n i Fenstad (kl. 10.30) Pris kr 400,- inkluderer buss, inngangsbillett og lunsj. Bindende påmelding med navn og adresse til tlf: 900 35 373 eller epost: fek@landbruksforsikring.no innen mandag 6. oktober.